Je hebt recepten en je hebt recepten. Dit is er eentje uit de categorie ‘aaaahh zo simpel, maar zó lekker!’.
Vandaag verklappen we ons zeer geheime recept van deze overheerlijke bountyballen. Maak ze voor je beste vriend(in), de buurman, je teamgenoten, je familie…maar vooral voor jezelf! Vergeet niet ons te vertellen wat je ervan vond! Ennuh…breng vooral een voorraadje langs op ons kantoor (Bremerwei 18a te Siegerswoude) 😉

foto-1-4-300x225

Voor ca. 20 stuks:

Men neme:

  • 6 dadels (medjoul)
  • 1tl vanillepoeder (niet noodzakelijk)
  • 150 gram kokosrasp
  • 6 theelepels kokosmelk (mag ook ietsje meer zijn, afhankelijk of het goed genoeg plakt)
  • 70 gram pure cacaoreep (of cacaopoeder maar dan wordt de chocoladerand minder dik)
  • evt. cacaonibs of grof gehakte (hazel)noten voor een extra stukje bite

foto-1-5-e1399576165235-225x300 foto-5-4-300x225

Zo maak je het:

  1. Snijd de ontpitte dadels in kleine stukjes en pureer deze samen met de kokosmelk en vanillepoeder (en beetje bij beetje de kokosrasp) tot een fijne massa. Wij gebruikten een staafmixer, maar een stevige blender/keukenmachine werkt ook. Wil je extra bite, voeg dan na het blenden/pureren cacaonibs of stukjes (hazel)noot toe aan het mengsel.
  2. Maak kleine bolletjes van het deeg (of staafjes, wil je ze op de echte bounty’s doen laten lijken…). Leg 15 minuten op een bordje in de vriezer
  3. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie in een pannetje en haal na 15 minuten de bolletjes (of reepjes) uit de vriezer en rol deze door de chocola (bestrooi evt. met kokosrasp). Laat ze uitlekken op een bakpapiertje. Let erop dat de chocola niet hard wordt en vastkoekt aan je bakje/schoteltje/bordje.
  4. Bewaar ze in de koelkast in een bakje  en smullen maar =) Succes gegarandeerd!

Enjoy namens SDM! Ohja ga je dit recept maken? Stuur dan een foto van het resultaat naar info@s-d-m.nl! Of deel hem op facebook!

Wil jij meer recepten van SDM óf heb jij zelf een fantastisch recept om met ons te delen? Laat het ons weten!