Nieuw receptje uit de Libanese keuken! Zo maak je de populaire hummus-spread! Lekker op brood, crackers, maar ook prima als dipsaus bij wortels, komkommer of paprika-stukjes.
Hoemoes, hoummous, humus, hummus of humous
- een heel blik kikkererwten (400 gram) + 2/3e van het ‘sap’ uit het blik
- scheut olijfolie
- 1 eetlepel tahin (= sesampasta, o.a. verkrijgbaar in biologische winkels én bij de Jumbo)
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder, chilivlokken en evt. andere kruiden
- snuf zout en peper
- 2-3 teentjes knoflook
- sap van een halve limoen (of wat citroensap)
En zo maak je het:
- Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en alle kruiden in een kom.
- Pers de limoen uit en voeg het sap hier aan toe.
- Voeg dan een scheutje olijfolie toe.
- Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat.
- Je kan evt. wat in de diepvries doen als je teveel hebt
- Doe de hummus in een leuk kommetje én decoreer de bovenkant met wat paprikapoeder/chilivlokken, olijfolie en een peterselietakje.
Enjoy namens SDM! Ohja ga je dit recept maken? Stuur je dan een foto van het resultaat naar info@s-d-m.nl! Of deel hem op facebook!
Wil jij meer recepten van SDM óf heb jij zelf een fantastisch recept om met ons te delen? Laat het ons weten!