Nieuw receptje uit de Libanese keuken! Zo maak je de populaire hummus-spread! Lekker op brood, crackers, maar ook prima als dipsaus bij wortels, komkommer of paprika-stukjes.

Hoemoes, hoummous, humus, hummus of humous

foto-5

  • een heel blik kikkererwten (400 gram) + 2/3e van het ‘sap’ uit het blik
  • scheut olijfolie
  • 1 eetlepel tahin (= sesampasta, o.a. verkrijgbaar in biologische winkels én bij de Jumbo)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder, chilivlokken en evt. andere kruiden
  • snuf zout en peper
  • 2-3 teentjes knoflook
  • sap van een halve limoen (of wat citroensap)

hummus

En zo maak je het:

  1. Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en alle kruiden in een kom.
  2. Pers de limoen uit en voeg het sap hier aan toe.
  3. Voeg dan een scheutje olijfolie toe.
  4. Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat.
  5. Je kan evt. wat in de diepvries doen als je teveel hebt
  6. Doe de hummus in een leuk kommetje én decoreer de bovenkant met wat paprikapoeder/chilivlokken, olijfolie en een peterselietakje.

Enjoy namens SDM! Ohja ga je dit recept maken? Stuur je dan een foto van het resultaat naar info@s-d-m.nl! Of deel hem op facebook!

Wil jij meer recepten van SDM óf heb jij zelf een fantastisch recept om met ons te delen? Laat het ons weten!